10 RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆETE SE ZALJUBITI U POLE DANCE

Tjelovježba koja je spoj fitnessa, glazbe, umjetnosti, gimnastike, joge i plesa, učinit će nevjerojatne stvari za svaku ženu. Iako na prvu možda djeluje neizvedivo, Pole dance ne razlikuje niske od visokih niti vitke od punijih, uz rad, trud i volju, Pole dance mogu naučiti svi. Nije potrebno da imate posebne predispozicije, plesnu pozadini ili top formu da biste počeli s treninzima Pole dance-a.

U nastavku donosimo nekoliko razloga zbog kojih će Pole dance postati vaša ljubav, a ne samo još jedan odlazak u fitness.

ZABORAVIT ĆETE ŠTO JE DOSADA

Svaki trening je drugačiji. Svaki novi trening donosi nove Pole ciljeve i svakim novim treningom pomičete svoje granice. Novi savladani elementi, novi okreti i nove koreografije su upravo razlog zbog kojeg vam na treningu Pole dance-a nikada neće biti dosadno.

NIJE POTREBNA OPREMA

Za trening Pole dance-a neće vam trebati skupe tenisice ili najnoviji model supermodernih fitness tajica. Sve što vam je potrebno su kratke hlačice, koje čak možete napraviti i od starih tajica, te sportski grudnjak.

INDIVIDUALNO JE

Svaka žena je jedinstvena, a tako je i u Pole dance-u. Svaka žena radi one elemente koji joj najbolje odgovaraju. Jedna je bolja u okretima, dok drugoj inverzija na šipci dođe kao prirodni položaj. Upravo to je ljepota treninga, svaka od vas radi ono u čemu je dobra i gradi svoj jedinstveni stil.

CELULIT ĆE JEDNOSTAVNO NESTATI

Vjerovali ili ne, moguće je! Jednim satom Pole dance-a možete izgubiti i do 350 kalorija, što će vremenom znatno ubrzati vaš metabolizam. Osim što će ubrzati vaš organizam, Pole dance će poboljšati vašu cirkulaciju koja je od izuzetne važnosti za smanjenje celulita. Poboljšanje cirkulacije od velike je važnosti za sve koji rade sjedeći posao i sate provode u uredu na stolici.

CURE S TRENINGA POSTAT ĆE VAŠA MALA POLE OBITELJ

Pole dance specifičan je i po tome što se žene u grupi povežu na nekoj posebnoj superprijateljskoj Pole razini. Jedna drugoj su podrška, psihička i fizička, pridržavaju se pri pokušajima izvođenja elemenata  i zajedno se vesele svakom novoostvarenom Pole cilju.

VAŠE TiJELO TRANSFORMIRAT ĆE SE U VRLO KRATKOM ROKU

S obzirom na to da Pole vježbe aktiviraju sve vaše mišiće, odlične su za vaše trbušne mišiće, ruke, noge, guzu, ramena – sve! Osim jačanja mišića cijelog tijela, trening uvelike utječe na jačanje CORE mišića, što će vrlo brzo donijeti promjene koje će svi primijetiti. Ravan trbuh i pravilno držanje neke su od prvih stvari koje ćete početi primjećivati.

GRADI SAMOPOUZDANJE

Nakon što savladate osnove i razvijete svoje mišiće, vrlo brzo ćete početi raditi nevjerojatne stvari na šipci. Osjećaj koji nastaje nakon uspješno izvedenog teškog elementa je, usudili bismo se reći, čak i više od samopouzdanja. Bit ćete zadovoljni sobom, svojim uspjehom, svojim napretkom.  Osim samopouzdanja, vaš seksepil bit će na zavidnoj razini, a osjećaj zadovoljstva i snage s treninga pomoći će vam da se i u životu osjećate kao Superman!

DOBRO JE ZA ZGLOBOVE I KOSTI

Bol u zglobovima trajan je i ozbiljan problem, dok žene imaju veći rizik od razvoja osteoporoze u kasnijoj fazi života. Razvijanje jakih kostiju i vezivnog tkiva, uz povećanu mobilnost zglobova, značajno pomaže smanjiti rizik od osteoporoze kod žena. Pole dance je po svojoj prirodi pozitivan i siguran za zglobove, s obzirom na to da prilikom vježbanja ne stvarate pritisak na zglobove kao što biste to činili prilikom trčanja ili dizanja utega.

NAUČIT ĆETE NEVJEROJATNE OKRETE I ELEMENTE

Ono što vam se činilo nemoguće na prvom treningu, uskoro ćete raditi s lakoćom. Nevjerojatni pokreti vaše trenerice uskoro će postati stvarnost za vas. Bilo da visite naglavačke, držite se za šipku samo rukom, nogom, ili ste uspjeli nogama dotaknuti glavu, bit ćete ugodno iznenađeni svojim napretkom i svakim novim treningom željet ćete samo više i više.

ZABAVNO JE I SENZUALNO

Pole dance je jedan od najsenzualnijih oblika plesanja i vježbanja. Tijelo i koža su vaš osnovni alat u Pole dance-u i upravo to će vam pomoći  da istaknete svoju ženstvenost i probudite svoju seksi stranu bez imalo straha od osuđivanja.