PILATES

Trening

Pilates je trening u kojem se, uz korištenje rekvizita, kroz niz različitih vježbi utječe na centralni dio tijela.

Metoda vježbanja koja se oslanja na jačanje osnovnih posturalnih mišića. Djeluje izgrađujući snagu iznutra prema van, dovodeći tijelo u pravilnu ravnotežu. Pomaže vam preoblikovati svoje tijelo, koje će postati dulje, mršavije i tonirano.

Stvorio ga je 1920-ih fizički trener Joseph Pilates u svrhu rehabilitacije. Od dvadesetih godina prošlog stoljeća, očuvani su temeljni principi koje je trener Joseph  postavio. Uz nekolicinu izmjena do danas, osnove ipak ostaju vjerodostojne izvornima. Pilatesom se smanjuje mogućnost oštećenja mišića i ligamenata što je ponekad povezano s drugim režimima fitnessa. Specifična problematična područja mogu se ciljati vježbom, ali uvijek u odnosu na ostatak tijela.
Ovakva vrsta treninga dramatično preobražava način na koji vaše tijelo izgleda ali i način na koji osjećate vaše tijelo.
Kontinuirano vježbanje donosi brojne prednosti. Primarni fokus je povećan kapacitet pluća i cirkulacija dubokim, zdravim disanjem. Snaga i fleksibilnost, posebno mišića trbuha i leđa, koordinacija – i mišićna i mentalna, ključni su sastojci u učinkovitom programu pilatesa.
Trening otpornosti, što je zapravo i osnova pilatesa, znanstveno dokazano gradi mišiće i ubrzava metabolizam. Ubrzavanjem metabolizma, organizam nastavlja potrošnju kalorija i nakon završenog treninga.

 

Uz tehnike pravilnog disanja, utječe na izdržljivosti, jačanje i stabilizaciju centralnog dijela tijela – mišića „COREa” (trbuh, leđa, zdjelični pojas) te na ravnotežu i fleksibilnost.
Istegnite se, razvite snagu, ravnotežu i koordinaciju, oblikujte kritične zone trbuha, nogu i guze na jednom od najpopularnijih treninga.
Vježbe na prvu možda izgledaju jednostavno, ali zahtijevaju veliku kontrolu i preciznost, s naglaskom na tehniku. Mislite da je Pilates lagan? Varate se! Dođite i probajte!

Prednosti
  • Osigurava veću pokretljivost zglobova
  • Poboljšava držanje
  • Smanjuje rizik od osteoporoze
  • Oslobađa od napetosti
  • Poboljšava cirkulaciju
Pridruži se

Galerija

Slični treninzi

POWER YOGA XXL2
Fleksibilnost

POWER YOGA XXL2

Kombiniranje fizičkih i duhovnih prednosti joge s vježbama visokog intenziteta kojima se ubrzano troše kalorije.

PILATES XXL2
Fleksibilnost

PILATES XXL2

Metoda vježbanja koja se oslanja na jačanje posturalnih mišića, djeluje izgrađujući snagu iznutra prema van.

VINYASA YOGA
Fleksibilnost

VINYASA YOGA

Karakterizira povezivanje položaja tijela tako da se možete kretati od jedne poze do druge, neprimjetno,…