Trening

Visoko intenzivni funkcionalni trening koji ima višestruk utjecaj na motoričke i funkcionalne sposobnosti.

PULS trening je konstantno varirajući i snažno utječe na opću transformaciju organizma, kako funkcionalno tako i morfološki. Intenzivni funkcionalni trening podiže aerobne sposobnosti, snagu te ima značajan utjecaj na smanjenje potkožnog masnog tkiva.

Trening visokog intenziteta podrazumijeva vježbanje u kojem se izmjenjuju niski do umjereni intervali vježbanja s intervalima visokog intenziteta. Takvim načinom sagorijeva se više kalorija i ubrzava metabolizam.
Visokim intenzitetom PULS treninga postiže se optimalan razvoj mišića. Uz trening visokog intenziteta potrebno je uvesti pravilnu ishranu i odmor, kako uslijed konstantnog visokog intenziteta ne bi došlo do pretreniranosti.

Funkcionalni trening zapravo nije ništa novo u svijetu vrhunskog sporta i sportske rekreacije.
Funkcionalni trening svoje korijene ima u rehabilitaciji. Fizikalni i profesionalni terapeuti i kiropraktičari često koriste ovakav pristup vježbanja u radu s poremećajima kretanja.
Pomaže povećati snagu, stabilnost i mobilnost koja je svakome potrebna za napredovanje u širokom spektru svakodnevnih aktivnosti i sportu. Korištenjem osnovnih funkcija kretanja kao što su guranje, povlačenje, čučanje, nošenje i rotirajući pokreti, funkcionalni trening pospješuje zdravlje i olakšava svakodnevno izvođenje ovih pokreta. Kao takav, svaki oblik funkcionalnog treninga je sinergija između različitih komponenti kondicije ( fizičke i neuromuskularne) i mišićnih skupina i zglobova uključenih u aktivnosti kretanja ili napor treninga.

S obzirom na to da je svaki trening koji nema negativan utjecaj na organizam zapravo funkcionalan, funkcionalni trening je kombinacija svih treninga. Bez obzira radi li se o treningu za razvoj snage, bilo kojem treningu aerobike, kružnom ili intervalnom treningu, treningu brzine ili treningu mobilnosti i istezanja, ako je utjecaj treninga pozitivan – trening je funkcionalan.

PULS je funkcionalni trening koji ima jasno definirani cilj tj. trening koji utječe na razvoj određenih psihofizičkih obilježja.
Primjenom različitih vježbi s ili bez opterećenja, s ili bez rekvizita, izmjenom intenziteta vježbanja, planski i ciljano utječemo na unapređenje zdravlja, razvoj sposobnosti, osobina i sportskih znanja pojedinaca.

Prednosti
  • Funkcionalna i morfološka transformacija organizma
  • Poboljšava aerobne sposobnosti
  • Povećava snagu, stabilnost i mobilnost
  • Ubrzava metabolizam
  • Utječe na smanjenje potkožnog masnog tkiva.
Pridruži se

Galerija

Slični treninzi

ZUMBA
Cardio Plesni fitness

ZUMBA

Latino ritmovi i jednostavni pokreti stvaraju jedinstveni fitness program koji će vas jednostavno oduševiti.

TRX XXL2
Snaga

TRX XXL2

TRX je potpuno novi pristup vježbanju – trening suspenzije ili kako ga nazivaju, viseći trening.

TRX
Snaga

TRX

TRX je potpuno novi pristup vježbanju. TRX je trening suspenzije ili kako ga nazivaju, viseći…