Trening

Trenirate dovoljno dugo da dodate nešto novo u svoju fitness rutinu? TRX tehnike treninga odličan su izbor.

TRX je izumio i osmislio mornarički specijalac Randy Hetrick, tražeći rekvizit za vježbanje koji je lako prenosiv i upotrebljiv na terenu i s kojim se može postići fizička snaga koja je ključna za svaku misiju. Zahvaljujući njegovoj ideji stvoren je revolucionarni fitness rekvizit.

TRX je potpuno novi pristup vježbanju – trening suspenzije ili kako ga nazivaju, viseći trening. Svaku vježbu pretvara u izazov za tijelo pomoću dvije stvari: gravitacije i vlastite tjelesne težine. Trening suspenzije omogućuje namjerno i ciljano mijenjanje vašeg centra gravitacije, što predstavlja izazov za mišiće. Pojednostavljeno, dio vašeg tijela suspendiran je iznad tla kako bi se stvorio otpor i destabilizacija. U takvoj situaciji tijelo nema drugu mogućnost nego prilagodbu, što rezultira uključivanjem središnjeg dijela tijela i leđa, ramena i kukova kako bi se održala kontrola. Korištenjem težine vlastitog tijela u rad se uključuje velik broj mišićnih skupina i zglobova istovremeno. Mišićna masa povećava se proporcionalno i ravnomjerno.

Zbog svoje suspendirane prirode vježbanja ima nizak utjecaj na zglobove, što znači da zglobovi nisu pod opterećenjem te da neometano možete povećavati jačinu treninga uz smanjen rizik od ozljeda tijekom vježbanja i povećavajući cjelokupnu učinkovitost. Ovakvom vrstom treninga istovremeno se razvija snaga, ravnoteža, fleksibilnost i čvrstoća zglobova. Osim što poboljšava snagu i razvija mišiće, pozitivno djeluje i na kardiovaskularni sustav. Izmjenom brzine i intenziteta vježbanja, povećava se kapacitet srca i pluća.

Jedna od ključnih prednosti TRX-a je mogućnost potpuno beskonačnog broja vježbi sa samo jednim rekvizitom za vježbanje. Omogućuje da se tijelo prilagodi u bezbroj kuteva kako bi vježba bila uspješno odrađena. Preporučuje se jednako rekreativcima i sportašima, ženama i muškarcima, starijima, pa čak djeci. U svakom trenutku svaki pojedinac može povećati ili smanjiti intenzitet vježbanja te tako prilagoditi trening sebi i svojim mogućnostima za postizanje najboljih rezultata.

Prednosti
  • Trening za cijelo tijelo
  • Prikladan za sve dobne skupine, bez obzira na razinu fizičke spremnosti
  • Poboljšava kardiovaskularnu kondiciju
  • Jača jezgru tijela
  • Poboljšava ravnotežu i koordinaciju
Pridruži se

Galerija

Slični treninzi

ASHTANGA YOGA
Fleksibilnost

ASHTANGA YOGA

Astanga Yoga naziva se i pokretna meditacija - sustav tečnih položaja koji su povezani s…

BODY WEIGHT
Snaga

BODY WEIGHT

Vježbe pomoću težine vlastitog tijela. Mogu se koristiti rekviziti, ali bez vanjskog opterećenja bučicama ili…

BOKS
Snaga

BOKS

Boks je jedan od najstarijih, najslavnijih, a ujedno i jedan od fizički najzahtjevnijih sportova na…