KRUŽNI TRENING

Trening

Kružni trening sastoji se od stanica koje se izvode jedna za drugom uz kombinaciju vježbi za gornji i donji dio tijela koje sačinjavaju jedan krug.

Svako radno mjesto pokriva drugu mišićnu skupinu i ovisno o grupi i koncepciji treninga krugovi se ponavljaju tri do četiri puta. Vježbe se izvode jedna za drugom, a odmor između krugova traje 2-5 min. Kreće se sa zagrijavanjem i završava istezanjem.

Brze izmjene i brzo izvođenje vježbi u kružnom treningu na tijelo djeluju iznenađujuće, jer se izvođenjem razlikuju od uobičajenih vježbi dizanja utega u teretani ili na satovima aerobica.  Zasigurno je jedan od najboljih načina da se za relativno kratko vrijeme postignu osjetni rezultati. Ovaj oblik treninga praktično je primjenjiv i prilagodljiv svim našim zahtjevima, a njime utječemo na razvoj snage, izdržljivosti, agilnosti, brzine, eksplozivnosti, razvoj specifičnih vještina i na gubitak kilograma.

Dva su osnovna tipa treninga: horizontalni i vertikalni trening. U horizontalnom kružnom treningu svi se setovi jedne vježbe izvode prije nego se prijeđe na sljedeću vježbu, a u vertikalnom treningu izvodi se po jedan set od svake vrste vježbe prije ponovnog vraćanja na istu vježbu drugi put.

Kružni trening za maksimalne rezultate

Nitko nema vremena provoditi sate dnevno u teretani, osim ako nije fitness trener. Zbog toga je ovaj oblik treninga savršen omjer vremena provedenog u teretani i rezultata. Vježbe u kružnom treningu raspoređene su kako bi vrijeme treniranja usmjerilo na vježbanje cijelog tijela jednakim intenzitetom.

Kružni trening je vrsta treninga u intervalima. Trening intervala je sjajan način povećanja sposobnosti tijela da sagorijeva kalorije čak i u stanju mirovanja. Pri vježbanju u intervalima otkucaji srca rastu, nakon čega se smanjuju te opet povećavaju. Niti u jednom krugu treninga brzina otkucaja srca ne vraća se u fazu odmora. Na taj način povećava se količina potrošnje kisika i povećava se broj kalorija koje sagorijevaju tijekom cijelog dana. Grupe vježbi koje se izvode usmjerene su ka uključivanju svake velike skupine mišića u tijelu zbog čega se postižu željeni rezultati u kratkom vremenu.

Prednosti
  • Osjetni rezultati u kratkom vremenu
  • Utječe na razvoj snage, izdržljivosti, brzine
  • Povećava eksplozivnost
  • Intervalni trening
  • Uključuje velike skupine mišića
Pridruži se

Galerija

Slični treninzi

TRX
Snaga

TRX

TRX je potpuno novi pristup vježbanju. TRX je trening suspenzije ili kako ga nazivaju, viseći…

BOKS
Snaga

BOKS

Boks je jedan od najstarijih, najslavnijih, a ujedno i jedan od fizički najzahtjevnijih sportova na…

LIFT & PUMP
Snaga

LIFT & PUMP

Jedinstveni trening za razvoj izdržljivosti i izgradnju mišića koji se izvodi sa šipkom i utezima…