MORNING MIX

Trening

Morning mix je trening uz koji ćete se razbuditi i svježe, relaksirano te kvalitetno započeti svoj radni dan.

Intenzivan kružni trening u kojem se kombiniraju kardio, fat burn, snaga, izdržljivost i ravnoteža. Pogodan je za napredne vježbače, ali i za početnike jer se lako adaptiraju na trening u kojem sami biraju basic ili progresivnu  verziju vježbe koja je zadana.

Postoje tvrdnje koje govore kako doba dana u kojem vježbate ne čini apsolutno nikakvu razliku. Drugi pak tvrde da je jutarnji trening najbolja opcija.
Donosimo vam neke od prednosti jutarnjeg treninga, kako biste sami mogli prosuditi.

Zašto jutarnji trening?

Gradi dosljednost
Tijekom radnog dana, kada se zaredaju obaveze (planirane ili neplanirane), vježbanje često završava na samom kraju popisa obaveza, a do kraja dana se nekima čak i izgubi s popisa. Kako biste u potpunosti izbjegli ovu situaciju, trening odradite kao prvu obvezu ujutro, prije nego nešto stigne postati bitnije.

Izbjegavate gužvu
Još uvijek je više onih koji ipak vole spavati taj sat duže, tako da dolaskom na trening u jutarnjem terminu izbjegavate gužvu i imate zadovoljstvo dijeliti prostor sa samo nekolicinom vaših istomišljenika. Samim time imate više prostora za što intenzivniji trening.

Ubrzava metabolizam
Ako vaš dan započnete fizičkom aktivnošću, vaš metabolizam se ubrzava i nastavlja istim tempom satima poslije. Na taj način, vaš ubrzani metabolizam sagorijeva više kalorija. Čak i ako sjedite u uredu. Jutarnjim treningom vaše tijelo odmah na početku dana oslobađa endorfin, koji još nazivaju i hormon sreće, tako da je osigurana doza dobrog raspoloženja i energije kroz cijeli dan.

Regulira apetit
Trening ujutro pomoći će vam da kontrolirate svoj apetit za taj dan. Prije treninga potrebno je imati kalorijski zalogaj, kao što je jabuka ili jogurt, koji će vam dati energiju koja je potrebna za vježbanje. Taj obrok će se tijekom treninga potrošiti, a vaše tijelo će trebati odgovarajuće hranjive tvari, što će rezultirati želju za kvalitetnijom hranom. Postupno ćete otkriti da vaši obroci postaju sve manji i hranjiviji, a želja za usputnim grickanjem u uredu će polako i sigurno nestati.

Osigurava bolji san
Redovito vježbanje rezultira boljom kvalitetom spavanja. U kasnim satima umor će vas svakako stići, ali znajući da sljedeće jutro morate ustati ranije zbog treninga, pomjerit ćete svoj odlazak u krevet na ranije sate. Od velike je važnosti svome tijelu omogućiti vrijeme za odmor od svakodnevnih obveza, ali i od treninga. Teško je postići željene rezultate bez kvalitetnog odmora.

Prednosti
  • Osigurava bolji san
  • Regulira apetit
  • Ubrzava metabolizam
  • Gradi dosljednost
  • Povećava energiju i dobro raspoloženje tijekom dana
Pridruži se

Galerija

Slični treninzi

PULS
Cardio Intervalni

PULS

PULS trening snažno utječe na opću transformaciju organizma, kako funkcionalno tako i morfološki.

TRX
Snaga

TRX

TRX je potpuno novi pristup vježbanju. TRX je trening suspenzije ili kako ga nazivaju, viseći…

BOKS
Snaga

BOKS

Boks je jedan od najstarijih, najslavnijih, a ujedno i jedan od fizički najzahtjevnijih sportova na…